FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak Obame i vođa republikanaca i demokrata bez rezultata

Autor: tdel
WASHINGTON, 3. listopada 2013. (Hina) - Predsjednik SAD-a Barack Obama sastao se u srijedu sa vođama republikanaca i demokrata u Kongresu pokušavši riješiti proračunsku krizu koja je dovela do zastoja rada savezne vlade, ali bez rezultata.

Nakon sastanka u Bijeloj kući obje strane prebacivale su krivnju jedna na drugu.

Obama je na sastanak pozvao republikanskog predsjednika Zastupničkog doma Johna Boehnera, čelnika demokratske većine Senata Harryja Reida i šefove manjina dvaju domova Nancy Pelosi i Mitcha McConnella da bi razgovarali o potrebi okončanja paralize države i podizanja limita zaduženja.

Nakon više od sat vremena razgovora Boehner je izjavio da je Obama odbio pregovarati o zakonu o zdravstvenoj zaštiti, dok su Nancy Pelosi i Harry Reid optužili republikance da preko zdravstvenog programa, tzv. Obamacarea, pokušavaju ucjenjivati predsjednika Obamu. Bijela kuća je u kasnijem priopćenju izvijestila kako je Obama izrazio nadu da će "prevladati zdrav razum".

Malo je nade da će se brzo riješiti problem obustave rada vladinih agencija. Pošto demokratska većina Senata i republikanska oporba koja dominira Zastupničkim domom nisu izglasale proračun, u utorak ujutro je nastupila djelomična blokada vladinih agencija, a stotine tisuća vladinih službenika ostale su na ne plaćenom dopustu.

(Hina) xtdel ytdel

An unhandled error has occurred. Reload 🗙