FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: dobitnici ponovno u većini

Autor: zpop
ZAGREB, 2. listopada 2013. (Hina) - U utorak su među investicijskim fondovima dobitnici ponovno bili u velikoj većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 60 ili 78,95 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 14 ili 18,42 posto billježilo gubitke. Pritom su vrijednosti 2 fonda ostale nepromijenjene, dok su podaci za PBZ Equity fond i C-Premium fond od 30.09.2013.

Među dioničkim investicijskim fondovima velika većina ih je bilježila dobitke. Naime, 24 su fonda dobila, dok ih je tek 8 izgubilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,03 posto FIMA Equity fonda do 1,65 posto NETA US Algorithm fonda. S druge su se pak strane gubici kretali u rasponu od 0,06 posto KD Victoria fonda do 0,36 posto A1 fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova prevladavali su dobitnici. Naime, 8 je fondova bilježilo dobitke, dok ih je 5 bilo s gubicima. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,1 posto PBZ Global fonda do 0,99 posto Raiffeisen Prestige fonda. S druge su se pak strane gubici kretali u rasponu od 0,004 posto HPB Global fonda do 2,77 posto Agram Trust fonda.

Među obvezničkim je investicijskim fondovima svi su pak bilježili rast vrijednosti. Tako su se dobici kretali od 0,04 posto HI-conservative fonda do 1,46 posto Raiffeisen Bonds fonda.

Novčani investicijski fondovi već tradicionalno većinom su bili s manjim dobicima a ovaj su ih puta gotovo svi i bilježili. Naime, tek su vrijednosti Erste Euro-Money fonda i Erste Money fonda ostale nepromijenjene. Svi ostali kretali su se u rasponu dobitaka od 0,0002 posto PBZ Dollar fonda do 0,02 posto OTP euro novčani fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙