FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: podjednako i gubitnika i dobitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 30. rujna 2013. (Hina) - U petak su među investicijskim fondovima gubitnici bili u tek laganoj većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 39 ili 50 posto bilježilo je gubitke, dok ih je 37 ili 47,44 posto billježilo dobitke. Pritom su vrijednosti 2 fonda ostale nepromijenjene.

Među dioničkim investicijskim fondovima gubitnici su bili u većini. Naime, njih 22 bilježilo je pad a 10 rast vrijednosti. Gubici su se tako kretali u rasponu od 0,03 posto HPB Titan fonda do 1,11 posto NETA US Algorithm fonda. S druge su pak strane dobici bili u rasponu od 0,03 posto FIMA Equity fonda do 0,54 posto Erste Adriatic Equity fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova prevladavali su gubitnici. Naime, 9 je fondova bilježilo gubitke a 4 dobitke. Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,005 posto Allianz Portfolio fonda do 1,15 posto NETA EM Balanced fonda. S druge su se pak strane dobici kretali od 0,01 PBZ Global fonda do 0,13 posto HPB Global fonda.

Među obvezničkim je investicijskim fondovima uglavnom gubitnici. Naime, jedini je dobitnik, s dobitkom od 0,01 posto, bio HI-conservative fond. Ostali su bilježili gubitke u rasponu od 0,03 posto ZB bond fonda do 0,11 posto Raiffeisen Bonds fonda.

Novčani investicijski fondovi već tradicionalno većinom su bili s manjim dobicima a ovaj su ih puta gotovo svi i bilježili. Naime, jedino je vrijednost Erste Money fonda ostala nepromijenjena. Ostali su se kretali u rasponu dobitaka od 0,0001 posto Erste Euro-Money i Raiffeisen euroCash fondova do 0,02 posto Agram Euro Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙