FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen roman "Ključ života" Vlade Andrilovića

Autor: mkov
ZAGREB, 2. listopada 2013. (Hina) - Roman književnika Vlade Andrilovića "Ključ života" predstavljen je danas u Društvu hrvatskih književnika (DHK) u Zagrebu.

O romanu i Andrilovićevom književnom djelu govorili su urednik Ivica Matičević, književna kritičarka Katica Čorkalo i autor.

Čorkalo je istaknula kako autor u svom romanesknom opusu tematizira Slavoniju, njezinu kulturološku stranu graničarskog života, pa sve do današnjih dana.

"Riječ je o individualnom sklopu i doživljaju širega prostora koji nadilazi hrvatske i europske okvire", rekla je Čorkalo dodavši da Andrilović piše u duhu kultivirane realističke tradicije.

Čorkalo smatra kako su Andrilovićevi romani prepuni pripovijedačkog ludizma, a koje crpi inspiracijom iz vlastitog djetinjstva. Istaknula je i kako ga tematski zakupljaju motivi krivnje i kazne te da na pozornicama njegovih romana nastupaju kao likovi: policajci, istražitelji i žrtve. Dodala je i kako je vješto pripovijedački upleo nijanse različitih mučenja koje sežu od graničarskih šiba preko žandarskih mučionica pa sve do tihih soba za mučenje.

"Ključ života" je priča o svačijem životu samo je pitanje kako će tko tu priču osjećati, rekao je autor romana Vlado Andrilović.

Vlado Andrilović rođen je 1937. godine u Vinkovcima, po zanimanju je psiholog, a autor je više romana, radio drama i pripovijetki, među kojima i romana "Veliki hrast" te "Crni čagalj".

(Hina) xmkov ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙