FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

10. obljetnica UNESCO-ove nematerijalne kulturne baštine - na Stradunu linđo za Guinnessa

Autor: hspa
DUBROVNIK , 1. listopada 2013. (Hina) - Grad Dubrovnik i Folklorni ansambl Linđo od sutra, 2. do 6. listopada, domaćin je proslave 10. obljetnice UNESCO-ove konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i Međunarodnoj mreži gradova čuvara nematerijalne baštine (ICCN) pa će se tim povodom u nedjelju na Stradunu plesati linđo koji bi trebao ući u Guinnessovu knjigu rekorda.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare uoči međunarodnog skupa u povodu desete obljetnice konvencije, da bi se ušlo u Guinnessovu knjigu, bit će potrebno najmanje 250 sudionika. Zato su svi koji su plesali ili plešu linđo pozvani da dođu u nedjelju u 13 sati na Stradun. Voditeljica ansambla Linđo Dubravka Sarić istaknula je važnost tog ansamla koji njeguje tradiciju tog plesa od 1964. godine.

Kako je rekao gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, folklorni ansambl Linđo nije samo 50 godina tradicije i 300 ljudi koji plešu, nego je riječ o instituciji koja će postati jedna od ključnih u ovom dijelu Europe kad je u pitanju njega baštine u skladu s najvećim svjetskim standardima.

Tema međunarodnog skupa u povodu 10. obljetnice UNESCO-ove konvencije o nematerijalnoj kulturnoj baštini i međunarodnoj mreži gradova čuvara nema nematerijalne baštine, čiji je jedan od pokrovitelja i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, jest "Mladi u očuvanju nematerijalne kulturne baštine".

Skup će okupiti 23 gradonačelnika iz 40 zemalja te više od 150 međunarodnih stučnjaka iz 30-ak zemalja.

(Hina)xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙