FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa: nema vjerskog opravdanja za nasilje i terorizam

Autor: mhaj
VATIKAN , 30. rujna 2013. (Hina/AFP) - Papa Franjo u ponedjeljak je vjerske poglavare cijeloga svijeta pozvao da glasno odbace svako vjersko opravdanje nasilja i terorizma.

Primivši u Vatikanu oko 300 vjerskih velikodostojnika svih vjeroispovijesti koji od nedjelje sudjeluju u radu međuvjerskog sastanka što ga organizira Zajednica Sant'Egidio, katolički laički pokret blizak Vatikanu, argentinski papa izjavio je kako "ne može biti nikakvog vjerskog opravdanja za nasilje".

"I kako je prije dvije godinu u Asizu istaknuo papa Benedikt XVI., treba iskorijeniti svaki oblik nasilja počinjen u ime vjere te zajedničkim snagama bdjeti da svijet ne postane plijen tog nasilja", kazao je.

"Ne možemo dopustiti da terorizam zatoči srca osoba sklonih nasilju kako bi sijali smrt među tolikim ljudima. Nikada se ne smijemo dovesti u situaciju da ne reagiramo na bol cijelih naroda, talaca rata, bijede, eksploatacije. Ne možemo biti indiferentni ni na dramu djece, obitelji i starijih ljudi pogođenih nasiljem", istaknuo je papa Franjo.

Međuvjerski sastanak koji svake godine organizira Zajednica Sant'Egidio, nastojeći se angažirati na posredovanju u sukobima, osobito u Africi, "u duhu Asiza" koji je pokrenuo Ivan Pavao II. tijekom međuvjerskog sastanka iz 1986.

(Hina) xmh ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙