FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Broj žrtava u rušenju zgrade u Mumbaju popeo se na 60

Autor: vrad
MUMBAJ, 29. rujna 2013. (Hina/AFP) - Broj žrtava u rušenju četverokatnice u Mumbaju popeo se u nedjelju na 60 a spasioci su prekinuli potragu za stradalima, rekao je jedan čelnik.

"Broj poginulih sada se popeo na 60. Prekinuli smo potragu za stradalima u ruševinama", dodao je za AFP zamjenik načelnika policije Tanaji Ghadge. U prethodnim izvješćima o toj nesreći koja se dogodila u petak, govorilo se o 45 mrtvih.

Nitko nije uhićen, dodao je, ne navodeći potankosti. Alok Avasthy, visoki dužnosnik Nacionalnog ureda za upravljanje katastrofama, rekao je da su 33 osobe izašle žive iz ruševina.

No broj žrtava mogao bi još rasti s obzirom na težinu ozljeda hospitaliziranih žrtava, rekao je u telefonskom razgovoru s AFP-om. Mjesna glasila pišu, pozivajući se na izjave policije, da su rušenje zgrade prouzročili radovi na obnovi.

U zgradi su živjeli zaposlenici mjesne uprave i njihove obitelji koji su početkom godine već bili upozoreni da napuste zgradu, rekla je gradska uprava u Mumbaju.

Zadnjih mjeseci u Mumbaju i u okolici srušilo se pet zgrada, a u rušenju zgrade u travnju poginule su 74 osobe.

Ove nesreće svjedoče o lošoj kvaliteti gradnje i o čestom kršenju urbanističkih propisa, u prilikama velike potražnje za stanovima i korupcije struktura u vlasti.

(Hina) xvrad ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙