FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Članica Pussy Riota kaže da je bez vode u zatvoru

Autor: bnov
MOSKVA, 27. rujna 2013. (Hina/AFP) - Nadežda Tolokonikova, jedna od zatočenih članica skupine Pussy Riot koja trenutno štrajka glađu, izjavila je kako joj odgovorne osobe u zatvoru ne daju vodu te primjenjuju prisilu, u pismu objavljenom u petak.

U pismu koje je obznanio njezin suprug Pjotr Verzilov, 23-godišnja žena kazala je da je dvoje dužnosnika iz radnog logora za žene br. 14 u Mordviniji, u pratnji jedne zatvorenice, ušlo u samicu u koju je smještena ovog tjedna i uzelo joj sve boce s vodom.

"Časnik Vadim Nikolajevič uhvatio me rukama, izvršivši bolan pritisak na ramena, sprečavajući me da se mičem. Za to vrijeme zatvorenica Nevečerija odnijela je svu moju pitku vodu", napisala je ona.

"Mislim da možemo smatrati tu epizodu primjenom sile, a zapljenu pitke vode pokušajem ugrožavanja mojeg života", kazala je on.

Ruska služba za primjenu kazni zanijekala je te optužbe.

"U ćeliji Tolokonikove došlo je do zamjene, po preporuci liječnika, pitke vode za toplu vodu. Nije bilo primjene sile protiv zatočenice", kazao je predstavnik te službe agenciji Interfax.

Nadežda Tolokonikova koja služi dvogodišnju kaznu zbog "punk molitve" protiv Putina, najavila je u ponedjeljak da počinje štrajk glađu.

(Hina) xbnš ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙