FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Konavle i Tivat za razvoj turizma posebnih interesa

Autor: ddub
DUBROVNIK, 25. rujna 2013. (Hina) - Europska unija će kroz IPA projekt prekograniče suradnje Hrvatske i Crne Gore bespovratnim sredstvima pomoći program "Održivi razvoj turizma posebnih interesa", u sklopu kojeg će se razvijati novi turistički paketi na području Konavala i crnogorske općine Tivat, a posebna će se pažnja posvetiti i razvoju biciklističkog turizma, istaknuto je na današnjem predstavljanju tog projekta u Dubrovniku.

Taj je dvogodišnji projekt vrijedan 351,8 tisuća eura, a hrvatskim nositeljima za realizaciju aktivnosti na raspolaganju je nešto više od 119 tisuća eura.

Nositelji projekta su Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i općina Tivat, a projektni partneri Udruga Agroturizam Konavle, Turistička organizacija Tivat i Komunalno Tivat.

Kako je istaknula ravnateljica DUNE, razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije Melanija Milić, projekt ima za cilj unaprijediti turističku ponudu u županiji te općini Tivat, posebno u predsezoni i posezoni, izgradnjom biciklističkih staza te osmišljavanjem novih paket aranžmana prilagođenih potrebama najvećih europskih tržišta na polju gastronomije, enologije, aktivnosti u prirodi i sl.

Neke od predviđenih aktivnosti u projektu su procjena potencijala za razvoj turizma posebnih interesa u prekograničnom području, razvoj zajedničkog turističkog programa "Otkrijte pogranične putove i itinerare", izrada studije i nacrta poboljšanje biciklističke infrastrukture u općini Tivat, poboljšanje signalizacije i uređenje seoskih biciklističkih staza u Konavlima, mapiranje i GPS praćenje biciklističkih staza, kao i nabava bicikala i električnih bicikala u Tivtu i Konavlima.

Zorica Gverović iz općine Tivat kazala je kako je ta općina prva u Crnoj Gori koja koristi sustav električnih bicikala, a projektom će se unaprijedit i ostali segmenti turističke ponude.

Tajnik udruge Agroturizam Konavle Perica Pušić istaknuo je kako će sto kilometara biciklističke staze u Konavlima biti uređeno i adekvatno označeno, mapirano i prilagođeno za GPS uređaje, a bit će osigurano i više od 30 novih bicikala za rekreaciju.

Za vrijeme trajanja projekta bit će razvijeno najmanje 20 novih paket aranžmana turizma posebnih interesa, a malim i srednjim poduzetnicima bit će omogućeno uvođenje standarda održivog poslovanja - Travelife, istaknuto je na predstavljanju.

(Hina) xddub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙