FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC predlaže sazivanje Konferencije o dobru za Vukovar

Autor: mudi
ZAGREB, 10. rujna 2013. (Hina) - Demokratski centar (DC) predložio je danas da se sazove Konferencija o dobru za Vukovar, skup na koji bi se pozvali Hrvati i Srbi, političari i drugi, te posebno mladi.

Konferenciju zajednički trebaju sazvati akademske ustanove i domovinske udruge, a organizaciju i održavanje u Vukovaru odraditi Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, predložio je predsjednik Glavnog odbora DC-a Slobodan Lang na konferenciji za novinare.

Vukovar je, ističe, pothvat dobra, započet prije više od 20 godina, Hrvati i Srbi u Vukovaru se trebaju redovito sastajati, bez obzira na razlike. "Treba znati čuti, obratiti se i promišljati život drugih ljudi", kaže predsjednik DC-ova Glavnog odbora.

Posebno važnim drži brinuti o mladima, smatra da je cijela Hrvatska zgriješila što godinama u Vukovaru provodi segregaciju mladih po nacionalnosti.

"To posjeća na najgore dane rasizma, antisemitizma i apartheida. Mladi trebaju zajedno učiti o čovječnosti i izgradnji svijeta dobra", poručuje Lang. Također upozorava da je u svemu važno koristiti znanje.

Politika dobra treba znanje, vjeru i ljude. Bez toga je politika bahatosti, neznanja, nasilja, bez vjere i odvojena od ljudi, zaključuje Lang.

(Hina) xum ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙