FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: okrugli stol "Demokracija i NATO"

Autor: dsil
RIJEKA, 23. rujna 2013. (Hina) - U cilju približavanja javnosti tema o ulozi demokracije u djelovanju NATO-a te parlamenata u području sigurnosti danas je na riječkom Fiklozofskom fakultetu održan okrugli stol "Demokracija i NATO".

Neposredan povod organizaciji okruglog stola je jesenska sjednica Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku od 11. do 14. listopada, koju je voditelj saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Boris Blažeković označio kao najveći politički skup u Hrvatskoj.

Blažeković je najavio da će jedna od tema skupa biti i utvrđivanje uloge NATO-a u Afganistanu te buduće djelovanje na tom prostoru.

Kao govornici na otvorenju tog skupa najavljeni su predsjednik Parlamentarne skupštine NATO-a Hugh Bayley, glavni tajnik NATO-a Andres Fogh Rassmusen, hrvatski predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i drugi uzvanici.

Na današnjem okruglom stolu Vedran Obućina iz Društva za mediteranske studije nužnim je ocijenio jačanje sudjelovanja građana putem parlamenata u velikim sustavima kao što je NATO.

"Ova organizacija nije samo vojska, nego i jamstvo sigurnosti, naročito u suvremenom svijetu u kojem je bitno djelovati na lokalnoj razini u ovim područjima", poručio je Obućina.

O raznim aspektima djelovanja mehanizama demokracije te uloge znanosti u okviru NATO-a govorili su i Dean Crnković sa Sveučilišta u Rijeci, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Primorsko-goranske županije Stanislav Linić i drugi.

(Hina) xdsil ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙