FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska u kolovozu privukla rekordan broj stranih gostiju

Autor: mkuz
MADRID, 23. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Španjolska je u kolovozu zabilježila rekordno velik broj stranih gostiju, izvijestilo je danas ministarstvo turizma, čiji podaci pokazuju da je ta mediteranska zemlja uspjela privući turiste u potrazi za alternativom ponajprije Egiptu i Turskoj, zahvaćenima političkim nemirima.

U kolovozu je tako Španjolsklu posjetilo 8,3 milijuna inozemnih turista, što je čak 7,1 posto više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu, djelomice zahvaljujući i 9-postotnom povećanju broja francuskih posjetitelja, na 1,8 milijuna u kolovozu.

Turizam je okosnica španjolskog gospodarstva koje trenutno pritišće krize, uz stopu nezaposlenosti od oko 26 posto. Ove su mu godine na ruku išli nemiri u ostalim tradicionalnim odredištima za odmor Europljana, poput Turske i Egipta.

Velike su šanse da će španjolska turistička industrija u razdoblju od siječnja do kolovoza premašiti prošlogodišnji rekord i zabilježiti 42,3 milijuna turističkih dolarzaka, što bi bilo 4,5 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Značajnu ulogu u tom procvatu ima povećanje broja ruskih posjetitelja u promatranom osmomjesečnom razdoblju, za čak 30 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, uz ukupno 1,1 milijun posjetitelja, iako Britanci i dalje vode s više od 10 milijuna posjetitelja.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙