FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena Seljačka tržnica u Zadru

Autor: mkov
ZADAR, 21. rujna 2013. (Hina) - Seljačka tržnica Zadarske županije pokrenuta u okviru zajedničkog projekta Zadarske Županije i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), vrijednog 210.500,00 kuna, otvorena je dans u Zadru, priopćila je Zadarska županija.

Cilj pokretanja tržnice jest osigurati kupcima izravni pristup kvalitetnim sezonskim poljoprivrednim proizvodima s područja Zadarske županije, a istodobno poljoprivrednim proizvođačima Zadarske županije pružiti mogućnost proširenja prodaje i lokalnog plasmana proizvoda izravno građanima i turistima, navodi županija i dodaje kako se tržnica razlikuje od ostalih jer na njoj prodaju prvenstveno poljoprivredni proizvođači, spremni uložiti dodatni napor kako bi osobno prodavali svoje proizvode, a tržnica osigurava i kontrolu kvalitete i podrijetlo proizvoda.

Na otvaranju je zadarski župan Sipe Zrilić istaknuo kako je zadarsko područje zbog plodna tla, pogodne klime i općenito povoljnih ekoloških uvjeta dobro područje za razvoj poljoprivrede. „Ovakvim načinom prodaje na Seljačkoj tržnici vjerujemo da će se stvoriti odnos povjerenja između proizvođača i kupaca te će subotnji odlazak na tržnicu postati ne samo način nabave zdravih namirnica, već i ugodno druženje, naglasio je Zrilić.

“Današnji kupac želi točne informacije o proizvodu koji kupuje“, ocijenila je Louisa Vinton, stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj. “Ova tržnica okuplja proizvođače koji inzistiraju na vrhunskoj kvaliteti svojih proizvoda i kupce koji su željni kvalitetnih domaćih proizvoda s područja županije", istaknuola je.

Seljačka tržnica će se održavati subotom od 8,00 do 14:00 sati pod upravljanjem UNDP-a do prosinca 2013. godine. Do kraja godine upravljanje tržnicom bit će preneseno na Agenciju za ruralni razvoj Zadarske županje, koja će nastaviti s održavanjem tržnice i osigurati animiranje poljoprivrednika u budućnosti. Proizvođači koji žele sudjelovati na tržnici moraju imati prebivalište na području Zadarske županije i proizvoditi na registriranom i legalnom gospodarstvu.

(Hina) pp/xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙