FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za petak, 20. rujna

Autor: dger
ZAGREB, 19. rujna 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za petak, 20. rujna

SISAK - Svečano otvorenje manifestacije Dani europske baštine izložbom "Industrijska baština grada Siska" (15 sati, Holandska kuća, Rimska ulica 10). Dane europske baštine, koji se do 5. listopada obilježavaju diljem Hrvatske, otvorit će ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. Prije toga ministrica će sa sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček obići Kuću Striegel (14.30). Dani europske baštine u Hrvatskoj se obilježavaju od 1995. kada je za središnju prolsavu izabrano posavsko selo Krapje koje je tom prigodom proglašeno i selom graditeljske baštine.

VARAŽDIN - Koncertom moskovskog orkestra Pratum Integrum, uz solističke nastupe sopranistice Ane Gorbačove i violinista Dmitrija Sinkovskog, svečano će se otvoriti 43. Varaždinske barokne večeri (20 sati, Katedrala Uznesenja Blažene Djevice Marije, Pavlinska ulica). Zemlja partner ovogodišnjeg VBV-a je Ruska Federacija, a na programu je dvadesetak koncerata u Varaždinu i Varaždinskoj županiji te pet izvan županije, dok će se tri koncerta održat će se i izvan granica Hrvatske - u Šmarju pri Jelšah u Sloveniji, u Bratislavi i u Beču.

ZAGREB - Premijera predstave "Ukroćena goropadnica" Williama Shakespearea u režiji Nine Kleflin i prijevodu Andyja Jelčića (19.30 sati, kazalište Komedija, Kaptol 9). U predstavi, uz ostale, glume Ana Kraljević, Filip Juričić, Vanda Winter, Vid Balog, Dražen Čuček i Damir Lončar.

ZAGREB - Predstavljanje knjige Zdravka Živkovića "Hrvatsko tradicijsko graditeljstvo" (12 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5). Knjigu će predstaviti pomoćnica ministrice kulture Sanja Šaban, znanstvena savjetnica na Institutu za etnologiju i folkloristiku Aleksandra Muraj te arhitekt Davor Salopek. Arhitekt Zdravko Živković već tri desetljeća djeluje u ustanovama za zaštitu spomeničke baštine u kojima se posvetio istraživanju i revitalizaciji tradicijske arhitekture. U radu na ovoj knjizi surađivao je ne samo s kolegama arhitektima, već se služio i historiografskim, etnološkim i arheološkim saznanjima.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xdgk ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙