FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za utorak, 17. rujna

Autor: mkov
ZAGREB, 17. rujna 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za utorak, 17. rujna:

ZAGREB - Zatvaranje Festivala svjetske književnosti (20 sati, foaje Zagrebačkog kazališta mladih, Teslina 7). Prije toga, u 19 sati, održat će se tribina Razotkrivanje s mađarskim književnikom Péterom Nádasom na kojoj će biti riječi o njegovu romanu "Paralelne pripovijesti". Tribinu moderira programski direktor Festivala Seid Serdarević.

ZAGREB - Matica hrvatska predstavit će knjige Josipa Ruđera Boškovića "Pisma, pjesme i rasprave" i "Pomrčine Sunca i Mjeseca" u nizu Stoljeća hrvatske književnosti (13 sati, Velika dvorana Matice hrvatske, Ulica Matice hrvatske 2). O knjigama će govoriti predsjednik MH Igor Zidić, potpredsjednik MH Ante Stamać i Stipe Kutleša.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu koncerta "Ratni requiem" kojim se obilježava 100. obljetnica rođenja Benjamina Brittena i svečano otvara sezona Lisinski subotom (12 sati, predvorje KD Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4). Na koncertu će nastupiti više od 300 umjetnika iz Slovenije Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. "Ratni requiem" nastao je 1962. godine u povodu posvete katedrale u Coventryju razrušene u Drugom svjetskom ratu, a Britten je njime želio istaknuti pomirbu nekad zaraćenih naroda.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu manifestacije Dani centara za kulturu - Vrata širom otvorena na kojoj će govoriti ravnateljica Centra za kulturu i film August Cesarec i glavna koordinatorica ovogodišnje KvARTure Maja Jurić Ivoš i ravnateljica Centra za kulturu Trešnjevka Ljiljana Perišić. (11 sati, KIC, Preradovićeva 5)

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙