FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gordan Maras: Zajedno smo Zagreb

Autor: mbuj
ZAGREB, 18. rujna 2013. (Hina) - Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras večeras je na središnjem skupu "Zajedno smo Zagreb" u hotelu International istaknuo da mu je srce puno što su ga došli podržati brojni stranački kolege te poručio da ne sumnja u pobjedu 20. listopada i novi, jači i bolji zagrebački SDP.

Poručio je da će nakon što ujedini SDP i on bude jedinstven, voditi ga u pobjedu za gradonačelničke izbore 2017. godine. Predstavljajući svoj program, Maras je kazao kako neće biti predsjednik dijela zagrebačke organizacije ili samo nekim članovima, nego predsjednik koji će povezivati i jačati cijelu gradsku organizaciju.

Maras je istaknuo da je u okviru svoga programa izabrao pet stvari koje su mu bitne i koje simboliziraju SNAGU, a to su Socijaldemokracija, Napredak, Antifašizam, Grad Zagreb i Aktivnost.

"Moramo napraviti nešto u ovom gradu jer smo vidjeli da dosada nije išlo dobro. Ali ne želim da umjesto mene priču vode neki drugi. Meni ne mora nitko govoriti da sam najbolji, najljepši i najspremniji kandidat, pogotovo to ne moraju raditi kolege ministri koji su me došli ovdje podržati", istaknuo je Maras okupljenima stranačkim kolegama među kojima su bili i ministar uprave Arsen Bauk, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović te nestranački ministar branitelja Predrag Matić za kojega je Maras rekao da će ga, kad pobijedi na izborima za predsjednika zagrebačkog SDP-a, upisati u stranku. Među okupljenima bila je i Željka Antunović za koju je Maras rekao kako mu je drago da je došla na skup.

Od svih nazočnih ministara jedino je govorio ministar uprave Arsen Bauk istaknuvši kako oni kao SDP-ovci imaju jedan zajednički cilj - a to je da sljedeći gradonačelnik Zagreba bude SDP-ovac, po mogućnosti ne bivši, nego sadašnji. Rekao je da od svih kandidata svojih stranačkih kolega očekuje da SDP iz ove stranačke kampanje izađe jači a ne slabiji, jer jaki SDP Zagreba znači i jaki SDP Hrvatske.

Obrtnik-klobučar Vlatko Cahun istaknuo je kako je sva sreća da se Maras kandidira te da ima ambiciju i da bude na čelu Zagreba, a to znači da Zagreb treba biti obrtnički grad. "Ono što Maras radi u ministarstvu i koje uvjete stvara da bi mogli krenuti i da bi bili konkurentni u svijetu, to je ono što obrtnici prepoznaju", istaknuo je.

Potporu su Marasu izrazili i gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, koja je kolegama iz Zagreba poručila neka izaberu Marasa za predsjednika i da će nakon toga uslijediti pobjeda SDP-a u Zagrebu na lokalnim izborima.

Okupljenima su se obratile i dvije kandidatkinje za potpredsjednice zagrebačkog SDP-a - pomoćnica ministra Marasa Dijana Bezjak za koju je rečeno da je najzaslužnija za to da će poduzetnici i obrtnici od EU u idućim godinama dobiti milijardu eura te zamjenica ministra branitelja Matića, Vesna Nađ koja je istaknula kako smatra da će Maras pobijediti zato što ima vizija.

(Hina) xbma ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙