FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor i ukrajinski veleposlanik Levchenko za zračnu liniju Zagreb-Kijev

Autor: dber
ZAGREB, 18. rujna 2013. (Hina) - Zagreb i Kijev trebali bi biti povezani zračnom linijom, smatraju predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor i ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Oleksandr Levchenko koji su danas u Zagrebu, osim o mogućoj zračnoj liniji, razgovarali i o drugim gospodarskim temama.

"Grad Zagreb je zainteresiran za sve oblike suradnje, ali gospodarski aspekt je ipak prioritet. Svaka investicija je dobrodošla. Stoga bi bilo dobro da mi protokolarnim susretima stvorimo podlogu i budemo poveznica gospodarskim delegacijama oba grada i država", rekao je Kosor.

Osvrćući se na projekt Zračne luke Zagreb, Kosor je izrazio nadu da će novi koncesionar imati sluha za uvođenje spomenute linije Zagreb- Kijev.

Veleposlanik Levchenko je ustvrdio da gospodarska suradnja Zagreba i Kijeva ima "nevjerojatan potencijal", a nedostatak izravnih avionskih linija velika je prepreka toj suradnji.

"Na drugom mjestu je vizni režim koji Hrvatska kao članica EU mora provoditi", rekao je i pohvalio hrvatske napore da se, u okvirima zakona i propisa EU, maksimalno pojednostavi proces izdavanja viza za Ukrajince.

Kosor je ukrajinskom veleposlaniku predložio i novi sastanak u suradnji sa Zagrebačkim holdingom te zagrebačkom Obrtničkom i Gospodarskom komorom.

(Hina) xbdj yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙