FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor: izmjene zakona o uhidbenom nalogu na začelju dnevnog reda

Autor: mudi
ZAGREB, 16. rujna 2013. (Hina) - Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor upozorila je danas kako je posve nelogično da se izmjene zakona o europskom uhidbenom nalogu, koji je predložio njezin Klub, nalaze na samom začelju dnevnog reda Hrvatskog sabora koji u srijedu počinje jesensko zasjedanje.

Puna tri mjeseca ta je tema u fokusu javnosti, a na saborskom dnevnom redu, koji za sada broji 75 točaka, naš je prijedlog na 70. mjestu, rekla je Kosor novinarima u Saboru.

Procijenila je da bi, zahvaljujući praksi da se dnevni red stalno dopunjava novim točkama, prijedlog njezinog kluba na red mogao doći "na Nigdarjevo".

Zanimljivo će, kaže, biti vidjeti hoće li se, kad Vlada pošalje svoje izmjene tog zakona u proceduru, objediniti rasprava o oba prijedloga.

Tako bi trebalo biti jer se radi o istoj temi, istaknula je Kosor podsjetivši da njezin Klub zastupnika traži brisanje vremenskog ograničenja (2002. godina) u zakonu, te da zakon odmah stupi na snagu.

Ponovila je kako će tražiti preraspodjelu članstva u odborima.

Sada ima zastupnika koji sjede u sedam odbora, a ima i onih, poput mene, koji nisu ni u jednom, kaže Kosor i ističe kako ima i iskustva i volje za rad u nekom odboru.

(Hina) xum ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙