FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - za srijedu, 18. rujna

Autor: dmus
ZAGREB, 18. rujna 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi za srijedu, 18. rujna:

VARAŽDIN - Konferencija za novinare u povodu otvorenja 43. Varaždinskih baroknih večeri (12 sati, Gradska vijećnica, Trg kralja Tomislava 1). Program će predstaviti ravnatelj VBV-a Davor Bobić, predstavnici Ruske federacije - zemlje partnera ovogodišnjeg VBV-a te predstavnici grada Varaždina i Varaždinske županije.

KARLOVAC - Otvorenje izložbe 6. hrvatskog triennala akvarela (19 sati, galerija Vjekoslav Karas, Ljudevita Šestića 3). Hrvatski triennale akvarela održava se od 1998. u organizaciji Gradskog muzeja Karlovac i Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda. Na natječaj za izlaganje na 6. trijenalu prijavilo se oko dvije stotine autora, a postav izložbe izabrali su povjesničar umjetnosti Nikola Albaneže, ravnateljica HDLU-a Zagreb Aleksandra Gaella Gottwald i povjesničar umjetnosti Feđa Gavrilović. Prva nagrada trijenala dodijeljena je Siniši Reberskom za rad "Mapa Eshilove maglice s detaljima anglomeracija alfa, gama, kapa i tau".

ZAGREB - Program 9. Festivala 25 FPS na konferenciji za novinare predstavit će organizatorice i selektorice festivala Sanja Grbin i Marina Kožul (11 sati, Caffe &TD SC-a, Savska cesta 25). Predstavljanju programa i novosti vezanih uz održavanje festivala prisustvovat će i domaći autori filmova iz konkurencije i programa hrvatskih filmova REFLEKSI.

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu manifestacije "Europea u Dvorištu", programa gostovanja pet europskih autora u Zagrebu (11 sati, Dvorište, Žerjavićeva 7/2). U razdoblju od rujna do prosinca naklada Ljevak u Dvorištu će ugostiti književnike Miloša Urbana, Olgu Tokarczuk, Johna Boynea, Ahmeta Umita i tursku novinarku i aktivisticu Ece Temelkuran.

(*) SPLIT- Otvaranje 46. europskog lingvističkog kongresa –SLE 2013., koji će trajati do 21 rujna. Na kongresu će sudjelovati oko 500 sudionika iz 68 zemalja svijeta, najavio je Ured za odnose s javnošću Sveučilišta u Splitu. Kongres organizira splitski Filozofski faklultet u suradnji s Europskim lingvističkim društvom. ( 9 sati, velika dvorana splitskog Medicinskog fakulteta, Šoltanska 2).

(*) Zvjezdicom je označen događaj koji nije objavljen u ranijoj najavi.

telefon: 01/4808 600; 01/4808 615

telefaks: 01/4808 822

e-mail: kultura@hina.hr

(Hina) xmkov ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙