FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - kultura - od subote 31. kolovoza do ponedjeljka 2. rujna

Autor: dger
ZAGREB, 30. kolovoza 2013. (Hina) - Najava događaja u kulturi od subote, 31. kolovoza do ponedjeljka, 2. rujna:

SUBOTA:

-------

IČIĆI - Dodjela nagrada i zatvaranje 11. Liburnia film festivala (20,30, lučica Ičići). Na festivalu je prikazano 25 hrvatskih dokumentaraca, a za glavne nagrade konkuriralo ih je 18. Uz nagradu za najbolji film ove se godine prvi put dodjeljuju i nagrade za najbolju režiju, fotografiju, montažu i dizajn zvuka, a nagradu će dobiti i najbolji film po ocjenama publike.

NEDJELJA:

---------

VUKOVAR - Zatvaranje i proglašenje pobjednika 7. Vukovar film festivala (20,30 sati, terasa Agencije za plovne putove). Na festivalu je od 28. kolovoza prikazano ukupno 87 filmova u 11 programa.

ZAGREB - Premijera predstave "Michelangelo", autorskoga projekta Tomaža Pandura po motivima drame Miroslava Krleže "Michelangelo Buonarroti" (19,30 sati, Hrvatsko narodno kazalište, Trg maršala Tita 15). Predstava je nastala u međunarodnoj koprodukciji HNK, Mittelfesta i Pandur.Theatersa, a praizvedena je 12. srpnja u Udinama na otvaranju Mittelfesta. U predstavi uz ostale glume Livio Badurina, Alma Prica, Iva Mihalić, Ivana Boban i Damir Markovina.

PONEDJELJAK:

------------

ZAGREB - Otvorenje izložbe "Mit i Art" (19 sati, Galerija Bačva, Trg žrtava fašizma 16) troje litvanskih i troje hrvatskih umjetnika koji kroz svoje radove propituju odnos mita i umjetnosti. Izložba je rezultat suradnje Hrvatskog društva likovnih umjetnika i galerije Meno parkas iz Kaunasa gdje je održana od 5. do 31. srpnja, a posvećena je litvanskom skladatelju i slikaru Mikalojusu Konstantinasu Čiurlionisu (1875.-1911.) i hrvatskom povjesničaru, političaru i mitologu Natku Nodilu (1834.-1912.).

(Hina) xdgk yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙