FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varaždin: projekt "Indigo green" za edukaciju 30-ak dugotrajno nezaposlenih

Autor: skal
VARAŽDIN , 17. rujna 2013. (Hina) - Varaždinska Razvojna Agencija Sjever-DAN s partnerima će, zahvaljujući sredstvima iz fondova Europske unije, iz IPA IV programa, pomoći da 30-ak dugotrajno nezaposlenih osoba stekne nova znanja i vještine te tako imaju veću mogućnost zaposlenja, najavljeno je na današnjem predstavljanju projekta "Indigo green".

Projekt je vrijedan 1,2 milijuna kuna i trajat će godinu dana, a cilj mu je povećanje mogućnosti zapošljavanja ranjivih skupina putem edukacijskih programa. Projekt predviđa edukaciju 30-ak dugotrajno nezaposlenih te osoba s invaliditetom na području poljoprivrede i uređenja/održavanja krajobraza s ciljem njihove veće konkurentnosti na tržištu rada.

Odabrane osobe proći će niz teoretskih i praktičnih radionica, naučiti osnove poduzetništva u poljoprivredi te kako uređivati krajolik i uzgajati povrće i cvijeće.

U sklopu projekta opremit će se i zemljište Gradske tržnice Varaždin, partnera na projektu, gdje će polaznici projekta proći kroz praktični dio edukacije.

Znanja s teoretskog djela te usvojene vještine s praktičnog dijela projekta povećat će mogućnost zapošljavanja osoba koja su u ovom trenutku u nepovoljnom položaju na tržištu rada, rekao je direktor Razvojne agencije Sjever Miljenko Ernoić.

Po riječima Jasenke Hutinski, s varaždinskog Zavoda za zapošljavanje, na području Varaždinske županije registrirano je oko 960 dugotrajno nezaposlenih osoba te oko 300 nezaposlenih osoba s invaliditetom.

Nositelj projekta je Razvojna agenciju Sjever, a partneri grad Varaždin, varaždinski Područni ured Zavoda za zapošljavanje, Gradska tržnice, Turistička zajednica te udruge "Anđeli čuvari grada Varaždina" i "Njezina druga šansa".

Vrijednost projekta je oko 1,2 milijuna kuna od čega je gotovo 95 posto osigurano putem EU fondova.

(Hina) xskal ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙