FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pet premijera u novoj sezoni dubrovačkog kazališta Marina Držića

Autor: hspa
DUBROVNIK, 16. rujna 2013. (Hina) - Kazalište Marina Držića u sezoni 2013/14. prikazat će pet premijernih naslova, a sezonu će 1. listopada otvoriti predstava za djecu "Divan dan" Olje Lozice.

U godini kada se obilježava 120 godina od rođenja Miroslava Krleže, Kazalište Marina Držića odigrat će njegovu dramu "U agoniji" koju na scenu postavlja Joško Juvančić, a premijera je najavljena je za 11. studenoga.

Komedija Alana Ayckbourna "Kako voli druga strana" premijerno će biti izvedena 20. prosinca u režiji Olje Đorđević, a u drugom dijelu sezone slijede komedija "Mate s onoga svita" koju na tekst Jasena Boke postavlja redatelj Zoran Mužić i "Nesporazum" Alberta Camusa u režiji Darija Harjačeka.

Od repriznih predstava bit će izvedena i najbolja prošlosezonska predstava "Braća Karamazovi", potom "Otac" Elvisa Bošnjaka u režiji Joška Juvančića, "Oluja" Olje Lozice u režiji Dražena Ferenčine, te predstave "Zločin na kozjem otoku", "Ne vrti se okolo gola golcata", "Kraljica majka", "Bijelo", "Hasanaginica" i "Ljubavnik".

(Hina) xddub ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙