FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završava 13. sezona Kazališta Ulysses

Autor: sfab
PULA, 23. kolovoza 2013. (Hina) - S večerašnjom prvom, od tri ovogodišnje izvedbe predstave „Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija“, završava ovogodišnja 13. sezona Kazališta Ulysses.

„Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija“ premijerno je izveden prije dvije godine, a u predstavi igraju hrvatski mladi glumci. Uz Ozrena Grabarića, koji tumači glavnu ulogu, igraju još i Mladen Vasary, Mislav Čavajda, Goran Bogdan, Maja Posavec, Damir Šaban, Jerko Marčić, Damir Poljičak, Jure Ivanušič, Zoran Pribičević, Igor Kovač i Filip Detelić.

Glazbu, koja se u predstavi uživo izvodi, skladao je Nigel Osborne, kostime je osmislila Bjanka Adžić Ursulov, scenografiju Deni Šesnić, a koreografiju Staša Zurovac.

U režijskoj domišljatosti Lenke Udovički ovaj “gangsterski komad o korupciji, kriminalu, cvjetači i vlasti” transformiran je u groteksni kabaret sa elementima mjuzikla ostajući ipak vjeran Brechtovim mislima i svjetonazorima.

Devedeset minuta šokiranja i uzbuđenja gledatelje dovodi do ledenog kraja kada kriminalci na vlasti otkrivaju svoje nemilosrdno lice. Raspjevano – rasplesani ansambl s jedanaest glumaca i jednom glumicom, praćen odličnim bendom, u cjelini postiže potreban groteskno karikaturalni ton.

Posljednja ovogodišnja predstava Kazališta Ulysses na tvrđavi Minor na Malom Brijunu, igra danas, sutra i prekosutra. Brod iz Fažane polazi u 20.15 sati. Ovogodišnja 13. sezona Kazališta Ulysses na Brijunima je započela 7. srpnja koncertom Zagrebačke filharmonije, a zatim je igrana i repriza prošlogodišnje premijere predstave „Odisej“ Gorana Stefanovskog.

I ove godine igrao je „Kralj Lear“ u režiji Lenke Udovički, predstave kojom je „Ulysses“ prije 13 godina zaplovio Brijunima. U srpnju je odigrana i ovogodišnja premijera komad Ive Štivičića „Shakespeare u Kremlju“, kojeg je također redateljski potpisala Lenka Udovički, a koji je produciran u suradnji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada.

Odigrana je zatim i lanjska uspješnica „Pokojnik“ Branislava Nušića, a tijekom ljeta održan je i koncert Amire Medunjanin i pjesnička večer Sublitcafe: Vrisak stiha 1913-2013.

(Hina) xppul ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙