FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama kaže da se dogovor sa Sirijom mora moći provjeravati

Autor: akoz
WASHINGTON, 13. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Predsejdnik SAD-a Barack Obama u petak je izjavio da se nada da će razgovori o planu uništenja sirijskog kemijskog oružja biti uspješni no dodao je da će ustrajavati da se svaki dogovor mora moći "provjeravati i provesti".

Obama je izjavu dao nakon sastanka u Ovalnom uredu Bijele kuće s kuvajtskim emirom šeikom Sabahom al-Ahmadom al-Jaberom al-Sabahom.

"S emirom sam podijelio svoju nadu da će pregovori koje trenutno vode državni tajnik Kerry i ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov dati ploda", rekao je Obama. "No ponavljam što sam javno rekao, a to je da se svaki dogovor mora moći provjeravati i provesti".

Američki državni tajnik John Kerry i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavili su u petak u Ženevi kako se nadaju da će razgovori o sirijskom kemijskom oružju pomoći u oživljavanju međunarodnog plana za održavanje konferencije "Ženeva 2" o okončanju rata u Siriji.

Kerry, koji je rekao da su razgovori o kemijskom oružju bili konstruktivni, rekao je na konferenciji za novinare da se novi susret s Lavrovom planira oko 28. rujna u New Yorku kada bi se mogli dogovoriti o datumu održavanja mirovne konferencije.

(Hina) xakoz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙