FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BIA tvrdi da je ranije javila Hrvatskoj za zaplijenjenu pošiljku

Autor: vili
BEOGRAD, 13. rujna 2013. (Hina) - Srbijanska obavještajna agencija BIA objavila je u petak da je Hrvatskoj dostavila operativne podatke o transportu koji je zaplijenjen u riječkoj luci i da nađeno oružje ne pripada vlasniku tvrtke “Tenex” Slobodanu Tešiću, izvijestila je večeras Radiotelevizija Srbije (RTS).

Kako je u večernjem dnevniku objavila RTS, BIA tvrdi da je riječ o robi koji je u Srbiju ušla iz Italije i transportirana je u Hrvatsku.

"Neposredno po operativnom saznanju, BIA je prije sedam dana izvijestila nadležne službe i državne organe Republike Hrvatske o postojanju sumnje da se transportiraju komponente i roba dvostruke namjene", prenosi RTS priopćenje koje je uputila BIA, navodeći da su u operativni rad bile uključene tajne službe nekoliko država.

U Dnevniku RTS-a emitirana je i izjava Slobodna Tešića koji je optužio konkurenciju da pokušava naškoditi srbijanskoj vojnoj inudstriji u trenutku kad ima ugovorene poslove. On je ranije danas za B92 također kategorički zanijekao svaku vezu s tom pošiljkom, ustvrdivši:

Srbijanska Uprava carina potvrdila je danas Hini da je upoznata sa slučajem zapljene u luci Rijeka, ali se u interesu istrage neće očitovati do ponedjeljka.

Carinska uprava u Hrvatskoj priopćila je da ne može objaviti pojedinosti vezane uz kontejner s vojnom opremom pronađen prije tjedan dana u riječkoj luci dok ne završi istraga koju provodi s ostalim mjerodavnim službama.

Carinska uprava u priopćenju poslijepodne navodi da je u sklopu kontrole jedna pošiljka robe koja je bila u provozu preko Republike Hrvatske zaustavljena te prekontrolirana u riječkoj luci te privremeno zadržana.

"Istražne radnje, vezane uz navedenu robu, zajedno s ostalim službama su u tijeku te do završetka postupka i potvrđivanja prikupljenih saznanja ne možemo objaviti pojedinosti", priopćila je Carinska uprava.

Hrvatski mediji objavili su da su riječki carinici zaplijenili više kontejnera oružja te da je pošiljka stigla iz Srbije.

(Hina) xvil ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙