FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: nkot
ZAGREB, 13. rujna 2013. (Hina) - Izvješće o stanju u prometu Hrvatskoga autokluba i vremenska prognoza Državnoga hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku danas:

ZAGREB - Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a posebice na dionicama autocesta A1 između čvora Bosiljevo2 i tunela Sveti Rok, na A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo2 i Kikovica, A3 Bregana-Lipovac između Ivanje Reke i Nove Gradiške te A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Zaboka. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale D8 mogući su odroni zemlje i kamenja. Zbog radova na autocesti A1 kroz tunel Grič u smjeru Zagreba te kroz tunel Plasinu i na dijelu tunela Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom. Na zagrebačkoj obilaznici A3 između čvorova Lučko i Buzin zbog radova na nadvožnjacima Botinec i Klara (od 21. +900 do 25. +300 km) promet teče dvosmjerno, južnim kolnikom. Na riječkoj obilaznici zatvoreni su vozni i zaustavni traci na čvoru Rujevica u smjeru Rupe, vozi se pretjecajnim trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Do subote, 14. rujna zbog radova prekinut je promet na državnoj cesti D225 u čvoru Jarek (Zaprešić). Obilazak u smjeru Zaprešića je državnom cestom D1 do novoizgrađene spojne ceste te županijskom cestom do Zaprešića. Obilazak za vozila koja idu za Ivanec/Bistru, je D1 do raskrižja sa ŽC3036 za Pojatno, te njome do Bistre i dalje do Ivanca. Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila, ulazak na Županji. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Zbog nogometne utakmice Hajduk-Dinamo u subotu, 14. rujna trajekt iz Splita za Stari Grad umjesto u 20,30 isplovit će u 22 sata.

ZAGREB - Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a sredinom dana i poslijepodne ponegdje je moguć kratkotrajan pljusak i grmljavina, za što je vjerojatnost veća u sjevernom i istočnom području. Ujutro u kopnenim krajevima mjestimice magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjeren, poslijepodne na srednjem dijelu mjestimice i jak sjeverozapadnjak, a ujutro i ponovno u noći uz obalu bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, a na Jadranu od 22 do 26 Celzijeva stupnja.

(Hina) xpp/xnkot ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙