FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Manifestacija "Hrvatska - volontira!" 21. rujna

Autor: dmak
ZAGREB, 12. rujna 2013. (Hina) - Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) najavila je večeras da po treći put organizira manifestaciju "Hrvatska volontira!", kojom želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se to cijeni.

HMVC je priopćio kako ove godine kampanjom poručuje da čak i mali doprinos, kojeg nije teško dati, volontera može učiniti herojem u zajednici te za onoga kome pomaže.

Na Međunarodni dan mira, 21. rujna veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki kroz različite društveno korisne akcije promovirat će volontiranje u svojim zajednicama. Kampanja se, tvrde u HMVC-u, simbolično održava na taj dan jer je mir vrijednost koja za Hrvatsku ima posebno značenje i u čiju su promociju i zagovaranje uključeni brojni volonteri.

Volonterski centar Zagreb povodom kampanje "Hrvatska volontira!" poziva sve građane na sudjelovanje u edukacijskim radionicama koje će volonteri voditi u Muzeju suvremene umjetnosti, te uključivanje u akciju "Uklonimo govor mržnje!".

Najavljene su "Kreativna i inovativna radionica o volontiranju", "Radionica Statusa M - Budi muško!", "Radionica Crvenog križa – pokazne vježbe prve pomoći", "Osnove španjolskog kroz pjesme, igre i maštovite recepte!", "Orijentalni ples za sve!", "Djeco, Pričalice vas vode na bajkovito putovanje".

"Akcijom "Uklonimo govor mržnje" ponovno ćemo se potruditi učiniti Zagreb bar na kratko ljepšim mjestom za život i to na način da na pročelja zgrada, zidova, ulica govor mržnje preoblikujemo u govor mira i pozitive", najavljuju iz HMVC-a. Ističu kako će te natpise preoblikovati na način da se zamjenom ili dodavanjem nekoliko slova negativna poruka pretvori u pozitivnu.

(Hina) pp/xdm ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙