FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Keltska noć u subotu u Sisku

Autor: ssis
SISAK, 5. rujna 2013. (Hina) - Tradicionalna turistička priredba "Keltska noć", čiji je ovogodišnji program posvećen sisačkim neznanim velikanima, održat će se u subotu u Sisku, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Tu veliku sisačku turističku priredbu organizira gradska Turistička zajednica, a pod nazivom "Sisački neznani velikani" ovaj put je posvećena malim i nepoznatim ljudima iz različitih razdoblja, koji su svojim djelima postali velikani sisačke povijesti.

Veliku potporu i doprinos organizaciji priredbe, koja je već nagrađena mnogobrojnim turističkim priznanjima, dala je sisačka gradska uprava sa svojim poduzećima.

"Treba napomenuti da je u pripremi Keltske noći angažiran velik broj ljudi, njih oko 250, što govori koliko Siščani vole svoj grad. Na priredbi će se ponovno moći vidjeti dio bogate kulturne i povijesne baštine grada", rekla je na konferenciji za novinare sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, inače predsjednica gradskog Turističkog vijeća.

Kako je obrazložio autor priredbe Mladen Merzel, na deset splavi koje će plutati Kupom između dva sisačka mosta, bit će uprizoreni dosad nepoznati pothvati pojedinaca, pa će to ujedno biti i svojevrsni spomenik njima u čast.

U organizaciji priredbe sudjelovao je veliki broj tvrtki, udruga, sponzora i volontera, kojima je zahvalila direktorica Turističkog ureda TZ Sisak Lidija Kopjar.

Napomenula je kako ih je objedinio projekt koji veliča slavu Siska te ujedno najavila prigodnu gastronomsku ponudu sisačkih ugostitelja, pozvavši građane da posjete Keltsku noć koja će početi u subotu u 20 sati.

(Hina) xssis ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙