FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ferdelji: restrukturiranje ZG holdinga ovisit će o čelnicima podružnica

Autor: mbuj
ZAGREB, 12. rujna 2013. (Hina) - Nestranački zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Vladimir Ferdelji večeras je istaknuo kako će restrukturiranje svih podružnica u Zagrebačkom holdingu puno ovisiti o onima koji će biti izabrani za njihove čelnike, istaknuvši kako je stoga izuzetno važno da to budu stručnjaci.

"Direktori podružnica Zagrebačkog holdinga ne samo da će sudjelovati u planovima restrukturiranja podružnica nego će to morati i provoditi. Zato je izuzetno važno da na ta mjesta budu izabrani stručnjaci koji svojim dosadašnjim radom dokazuju da mogu ispuniti ciljeve koji će pred njih biti postavljeni", rekao je Ferdelji na tribini HSS-a o gospodarskim prilikama u Zagrebu.

Podsjetio je na obećanje gradonačelnika Milana Bandića da više neće biti partijskog ni rođačkog kadroviranja, rekavši kako tek treba vidjeti hoće li tako biti, te istaknuvši kako je osiguravanje smjenjivosti tih ljudi glavni razlog da to mora biti tako. Pojasnio je da se pred nove čelnike trebaju postaviti jasni ciljevi, te da, ne ostvare li ih u nekom razumnom razdoblju, trebaju biti smijenjeni, "a ako su oni partijski prijatelji ili rođaci onda ih je jako teško smijeniti".

Ferdelji je ocijenio kako je nova Uprava Holdinga dobro počela, u rekordnom je roku dala izvještaj o stanju koji je pokazao velike dubioze i glavni problem - likvidna sredstva. Slijedom toga su, kazao je, poduzete hitne mjere da se taj likvidni problem što prije amortizira, a Gradska skupština je podržala te odluke, vezane uz zemljišta Gredelja i Zagrepčanke.

Istaknuo je kako je istovremeno započeo proces restrukturiranja, a prvi korak u tom procesu je da se podružnice pretvore u samostalna trgovačka društva jer će za svako od njih, prije svega za ona koja idu na tržište, biti napravljen poseban program restrukturiranja.

Problem gospodarenja otpadom označio je krucijalnim za Zagreb, a jedinim prihvatljivim rješenjem smatra maksimiziranje izdvajanja korisnih komponenata otpada. Ono što preostane, uključujući i onaj otpad zakopan na Jakuševcu, treba, tvrdi, koristiti u spalionici ili energani da bi se iz toga dobila energija na koju bi se Zagreb grijao.

Ferdelji je izrazio zadovoljstvo da nakon dugo vremena zakonodavna i izvršna vlast u gradu funkcioniraju na način da se međusobno slušaju te da se ide u "optimiranje rješenja", a takav pristup, uvjeren je, misle zadržati do kraja. Naglasio je kako je na Klubu HSLS-HSS-a u Gradskoj skupštini, kojega je član, da bude "jezičac na vagi" između tvrdih stranačkih pozicija koje zauzimaju klubovi HDZ-a i SDP-a, u odnosu na poziciju koju ima Bandić sa svojim zastupnicima.

(Hina) xbma ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙