FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Performans "Cure to mogu bolje" u MSU

Autor: Ana Todoric
ZAGREB, 12. rujna 2013. (Hina) - Performans "Cure to mogu bolje" posvećen ženskom nogometu održat će se sutra u Muzeju suvremene umjetnosti u sklopu transmedijskog projekta "Što dečki vole" Damira Terešaka.

Kako se ističe u najavi, ženski nogomet nepoznat je široj publici jer se mediji rijetko bave tim sportom, a dovodeći ga u muzejski prostor na platou MSU-a autori performansa žele isprovocirati javnost kako bi se otvorila ta tema.

Performans će se sastojati od egzibicijskog tehniciranja loptom protagonistica web portala, nogometašica ženskog nogometnog kluba Agram koji je u 1. ligi HNS-a. Umijeće baratanja loptom demonstrirat će Sabina Bolić, Hrvojka Čudina, Ivona Vargek, Paola Vajdić i Maja Petravić, a pridružit će im se glumice Ana Babić, Mia Biondić, Marija Kolb i Mirela Videk, protagonistice u filmu koji je u pripremama o ženskom nogometu.

Pozvane su i nogometašice ostalih hrvatskih ženskih nogometnih klubova kao i svi koji vole igrati nogomet, a osnovna ideja performansa je da u njemu sudjeluju i posjetitelji.

U predvorju Muzeja na ekranima će biti prikazani dokumentarni film "Pijadete" redatelja Damira Terešaka o hrvatskoj ženskoj reprezentaciji te filmovi posebno montirani za ovu prigodu koji prikazuju nogometašice u akciji.

Održat će se i tribina "Baš kao Beckham" na kojoj će sudjelovati legendarna nogometašica Maca Maradona, trenerica hrvatske ženske mlade nogometne reprezentacije Tihana Nemčić te nogometaš amater, glumac Vedran Mlikota. Pitanja na koja će pokušati odgovoriti vezana su uz percepciju i položaj ženskog nogometa u nas.

(Hina) xta ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙