FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga udovica branitelja podržala Stožer za obranu Vukovara

Autor: tdel
ZAGREB, 6. rujna 2013. (Hina) - Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije danas je u otvorenom pismu podržala aktivnosti Stožera za obranu hrvatskog Vukovara u sprječavanju nametanja ćirilice u Vukovaru te zahtjeve stradalničkih i braniteljskih udruga upućenih Vladi.

"U Vukovaru se branila Hrvatska koja je cijela disala i strepila za ranjeni Vukovar, sad Vukovar brani Hrvatsku i ponovno je ujedinjuje u borbi za pravdu i mir", ističe se u pismu. Navodi se i da udovice hrvatskih branitelja i njihova djeca u potpunosti podržavaju i potpisuju zaključke donesene na sastanku svih braniteljskih udruga koji je u Vukovaru održan u četvrtak, 5. rujna.

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije smatra da su hrvatski branitelji napokon ujedinili svoja nastojanja u obrani dobrobiti Domovine za koju su se borili i ginuli.

"Okupit ćemo sve naše članove i djecu poginulih branitelja u prosvjedu i svim legitimnim akcijama za obranu hrvatskog Vukovara, hrvatskih kulturnih, povijesnih vrednota i stečevina Domovinskog rata, jer potezi i politika trenutnih moćnika, bez imalo pijeteta i skrupula, izaziva i dodatno opterećuje ovaj napaćeni narod" stoji uz ostalo u otvorenom pismu koje je potpisala predsjednica te udruge Rozalija Bartolić pozvavši da se politikanstvom prestane sijati razdor tamo gdje nije potreban.

(Hina) pp/xtdel yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙