FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Dubrovnik u pozno ljeto"- koncert Katje Markotić i Maroja Brčića

Autor: hspa
DUBROVNIK , 5. rujna 2013. (Hina) - U sklopu glazbenog festivala "Dubrovnik u pozno ljeto" večeras je u atriju Kneževa dvora održan glazbeni recital na kojem su nastupili mezzosopranistica Katja Markotić i gitarist Maroje Brčić.

Na koncertu su izvedena djela S. Fumića, I. Padovca, J. K. Merza, M. Giulianija, N. Costea, F. Sora, J. Rodriga i E. Granadosa.

Katja Markotić diplomirala je glazbu u Grazu, a kao koncertna pjevačica s pojednakim uspjehom okušala se u izvođenju djela iz različitih razdoblja od baroka do suvremene glazbe. Nastupala je na svim većim festivalima u zemlji i inozemstvu, a poseban uspjeh svojim solo recitalima postigla je na Festivalu "Cervantino" u Meksiku.

Dubrovčanin Maroje Brčić diplomirao je gitaru na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, u klasi Darka Petrinjaka, a kao solist i član dubrovačkog gitarskog trija nestupao je na svim važnijim festivalima i koncertnim podijima u Hrvatskoj, te gostovao u više zemalja Europe, te SAD-a. Do sada je objavio dva samostalna nosača zvuka.

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙