FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 6. rujna

Autor: smar
ZAGREB, 5. rujna 2013. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za petak, 6. rujna:

ZAGREB - Ministarstvo socijalne politike i mladih organizira okrugli stol o Nacrtu prijedloga Obiteljskog zakona i Prijedlogu iskaza o procjeni učinaka propisa (11 sati, zgrada Ministarstva socijalne politike i mladih, Savska cesta 66, 11. kat). Na skupu će se prezentirati Nacrt prijedloga Obiteljskog zakona u okviru javnog savjetovanja, te će se otvoriti prostor široj raspravi i dobivanju što većeg broja različitih prijedloga, primjedbi i mišljenja.

KARLOVAC - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj počelo je s provedbom projekta "Priprema temelja za korištenje sredstava iz fondova Europske unije: Stvaranje baze projektnih ideja za slabije razvijena područja Republike Hrvatske". Tim povodom na konferenciji za novinare o značaju projekta govorit će potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić, koordinatorica UN-a i stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton, karlovački župan Ivan Vučić, sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel te ličko-senjski župan Milan Kolić (12 sati, ured župana Karlovačke županije, dvorana za sastanke, ul. Ambroza Vraniczanya 2). Projekt se provodi na području triju županija Ličko-senjske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke.

PAZIN - Ministar turizma Darko Lorencin te ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš-Dončić sastat će se sa slovenskim ministrom infrastrukture i okoliša Samom Omerzelom. Teme razgovora su granični cestovni prijelazi između Hrvatske i Slovenije, željeznički sustav u Istri te lučke uprave i projekti u pomorstvu (13 sati, sjedište Istarske županije, Drščevka 3). Izjave za novinare predviđene su nakon sastanka.

ZAGREB - Konferencija za novinare koja će se održati nakon sastanka Glavnog vijeća Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara - medicinskih tehničara (12 sati, Obrtnički dom, Mažuranićev trg 13). Taj je sindikat najavio da će štrajk sindikata liječnika i medicinskih sestara početi u srijedu, 18. rujna, u 7 sati te da će trajati do ispunjenja zahtjeva. Sindikati su najavili štrajk nakon što je propao postupak mirenja s Vladom, 26. kolovoza, nakon čega su čelnici dvaju sindikata koordinirali aktivnosti oko organiziranja štrajka u kojem bi, po njihovim najavama, trebala sudjelovati većina liječnika i medicinskih sestara. Sindikati traže potpisivanje novog kolektivnog ugovora, u kojem bi se uvažili njihovi zahtjevi da se svaki redovan rad duži od 40 sati tjedno plati 50 posto više, kao prekovremeni rad.

VARAŽDIN - U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) svečana sjednica Županijske skupštine, na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja istaknutim pojedincima i udrugama (18 sati, HNK). Osim saborskih zastupnika i župana, te mnogih drugih uzvanika, svoj dolazak na sjednicu potvrdila je i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak - Taritaš. Dan Varaždinske županije slavi se 8. rujna, na blagdan Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Tomislav Rubić

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Irena Petričević

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina

(Hina) xsmar ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙