FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen remont pruge Požega - Velika

Autor: dduk
ZAGREB, 5. rujna 2013. (Hina) - Završen je remont željezničke pruge Požega - Velika vrijedan 25 milijuna kuna te uspostavljen promet tom dionicom, voznom brzinom vlakova od 60 kilometara na sat, priopćila je HŽ Infrastruktura.

Radove na obnovi pruge, duge 11,8 kilometara, HŽ Infrastruktura je počela u studenom prošle godine.

Dionica Požega - Velika izgrađena je 1914. godine te su zbog dotrajalosti vlakovi na njoj vozili brzinom od 20 kilometara na sat, a kroz kolodvor Požega 15 kilometara na sat.

Da dionica nije obnovljena, na njoj bi promet bio u cijelosti obustavljen, kažu u HŽ Infrastrukturi.

Ujedno izvještavaju kako su potpisani sporazum o sufinanciranju obnove pruge Pleternica - Našice te sporazum o sufinanciranju radova za izvođenje nadstrešnice na prvom peronu prijamne zgrade željezničkog kolodvora Požega.

Pruga Pleternica - Našice obnavlja se u dvije faze. U prvoj fazi, koja je u tijeku, obnavlja se dionica Pleternica - Čaglin duga 17,5 kilometara, a vrijednost tih radova je 70 milijuna kuna. U drugoj fazi na redu je obnova dionice Čaglin - Našice duge 19 kilometara. Vrijednost tog projekta je 216 milijuna kuna, a radovi će prema predviđanjima trajati do 2015. godine, navodi se u priopćenju.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙