FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 5. rujna

Autor: spar
ZAGREB, 5. rujna 2013. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 5. rujna:

ZAGREB - Vlada RH raspravljat će o Prijedlog uredbe o izmjenama i dopunama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi. Vlada uredbom želi otkloniti pravne i postupovne smetnje kako bi se omogućio nastavak postupka predstečajne nagodbe s krajnjim ciljem sklapanja nagodbe. Na dnevnom redu Vladine sjednice su i prijedlog uredbe o dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju sa ciljem sprječavanja zloupotrebe medicinske dokumentacije u postupku utvrđivanja prava na osnovi invalidnosti te prijedlog uredbe o dodjeljivanju trajnih novčanih mjesečnih naknada osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama, olimpijskim igrama gluhih i svjetskim seniorskim prvenstvima u olimpijskim sportovima i disciplinama. Vlada će raspravljati i o prijedlogu odluke o osnovici za ostvarivanje prava po osnovi socijalne skrbi (10 sati, sjedište Vlade, Trg Svetog Marka 2).

JASTREBARSKO - Svečano otvorenje Jaskanskih vinskih svečanosti kojim će se označiti početak berbe grožđa. Pokrovitelj je Vlada RH, a svečanost, koja je u Jastrebarskom najznačajnija tradicionalna turističko-gospodarska manifestacija, otvorit će premijer Zoran Milanović (21 sat, sajmište u Jastrebarskom).

ZAGREB - Nenad Stazić, potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, nazočit će obilježavanju 137 godina organiziranog upravljanja vodama u Hrvatskoj. Uz prigodni program okupljenima će se obratiti Ivica Plišić, generalni direktor Hrvatskih voda i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina (12,30 sati, poslovna zgrada Hrvatskih voda, Vukovarska 220).

ZAGREB - Panel pod nazivom "Privatnost građana ili nacionalna sigurnost – jedno, drugo ili oboje?" upriličuje Veleučilište Vern, a o tome gdje prestaje briga o nacionalnoj sigurnosti i počinje narušavanje osobne privatnosti građana govorit će dekan Verna Vlatko Cvrtila, profesor i predavač Žarko Puhovski, Višeslav Raos iz Centra za politološka istraživanja te aktivist i bloger Marko Rakar (12,30 sati, Veleučilište Vern, dvorana 200, Importanne Galleria, Iblerov trg 10).

ZAGREB - Ured za upravljanje u hitnim situacijama će na konferenciji za novinare izvijestiti o izdavanju i distribucija letka "Zaštita od utjecaja ionizirajućeg zračenja". Letak je izrađen u okviru projekta EU "Priprema evakuacije u slučaju nuklearne nesreće" i bit će distribuiran svim kućanstvima u Zagrebu. Konferenciji će, uz pročelnika Ureda Pavla Kalinića, nazočiti Davor Spevec, načelnik Državnog informacijskog komunikacijskog sustava zaštite i spašavanja DUZS-a (13 sati, sjedište Ureda, Ilica 5 - prolaz Oktogon).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina

(Hina) xbdj ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙