FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladajuća srbijanska SNS osudila incidente u Vukovaru

Autor: vili
BEOGRAD, 4. rujna 2013. (Hina) - Srpska napredna stranka (SNS), vodeća stranka vladajuće koalicije u Srbiji, zatražila je u srijedu od hrvatskih vlasti da osiguraju mir i poštivanje ljudskih prava za sve Srbe na teritoriju RH i najoštrije osudila "divljanje hrvatskih šovinista", ocjenivši da su prethodnih dana, uništavajući dvojezične table, pokazali "najviši stupanj mržnje prema Srbima".

U priopćenju koje je proslijeđeno beogradskim medijima, SNS napominje da su prava Srba u Hrvatskoj "zajamčena svim međunarodnim javno pravnim normama", te ističe kako "ne razumije i ne može opravdati ovakvo ponašanje onih koji žele uništenje i nestanak ćiriličnog pisma na prostoru Hrvatske".

"Zahtjevamo od hrvatskih vlasti da, pod hitno, i u najkraćem roku, poduzmu sve mjere kako bi se osigurao mir, sigurnost i poštivanje ljudskih prava za sve Srbe koji žive na teritoriju Hrvatske", priopćila je SNS.

Inače, Srpska napredna stranka, čiji je predsjednik vicepremijer Aleksandar Vučić, prva je srbijanska stranka koja se očitovala u povodu višednevnih prosvjeda i incidenata u Vukovaru.

(Hina) xvil ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙