FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O ovogodišnjem stonskom filmskom festivalu "Kinookusu"

Autor: hspa
DUBROVNIK, 3. rujna 2013. (Hina) - Četvrti Kinookus Food Film Festival koji će se od sutra do 8. rujna održati u Stonu otvorit će talijanski film "Slow Food Story"- priča o Carlu Petriniju, utemeljitelju najvećeg svjetskog pokreta za prava malih, tradicijskih proizvođača i očuvanja gastroraznolikosti, najavljeno je na današnjoj konferencija za novinare na kojoj je predstavljen program ovogodišnjeg filmskog festivala.

Kako je kazao koordinator Festivala Ivan Karapešić, središnja tema ovogodišnjeg festivala, koji se od održava pod generalnim pokroviteljstvom Dubrovačko – neretvanske županije jest "Prehrambeni suverenitet".

Kroz projekcije filmova na tu temu, audiovizualne radionice, rasprave i susrete s filmskim aktivistima i borcima za prehrambeni suverenitet, tijekom festivala nastojat će se “dijagnosticirati” stupanj prehrambenog suvereniteta Hrvatske. – kazao je Ivan Karapešić.

Festival i ove godine ima pet sekcija - "Okušavanje", koji obuhvaća filmski natjecateljski dio i retrospektivu u kojem će se za nagrade Veliku i Malu kamenicu, natjecati 40 dokumentarnih i igranih filmova, "Kinofokus" u koji spadaju predavanja i susreti, "Kinopokus" s edukacijskim radionicama; tržnica lokalnih, tradicijskih i ekoloških proizvoda zastupljena je u sekciji "Kinolokus", dok sekcija "Nevigjeno" obuhvaća agro-arheološke biciklističke ture.

Festival će otvoriti film "Slow Food Story" talijanskog redatelja Stefana Sarda. Na festivalu će se, među ostalim, predstaviti pilot-projekt zaštite vinskog lokaliteta Ponikve, ESSEDRA projekt koji financira Europska komisija.

U sklopu programa gostovat će i istarski chef David Skoko te će biti predstavljena gastro - kultura Krapinsko - zagorske županije.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙