FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo 3. opuzenski filmski festival

Autor: ddub
OPUZEN, 19. kolovoza 2013. (Hina) - Projekcijom filma "Svećenikova djeca" redatelja Vinka Brešana u Opuzenu je večeras počeo Treći opuzenski filmski festival, koji će trajati do 23. kolovoza.

U pet festivalskih dana bit će prikazano 75 naslova u kategorijama dugometražnog igranog filma, dokumentarnog, animiranog i hrvatskog filma.

Kako je istaknuo direktor festivala Augustin Zonjić, u ukupno 3812 minuta europskog filma bit će prikazano više zanimljivih naslova, među kojima je hrvatska premijera španjolskog filma "Zaslužena lekcija" redatelja Ivana Ruiza Floresa, potom "Rimu, s ljubavlju" Woodya Allena, francuski film "Ministar" Pierrea Schoellera, pobjednik Berlina prošle godine film "Cezar mora umrijeti" braće Paola i Vittoria Tavianija.

Također, bit će održan i popratni program koji će sačinjavati brojne radionice. Program Festivala održavat će se na tri lokacije: Pjaca, Riva i Likovni salon.

Festival će završiti projekcijom filma "Košnice" koji je nastao u koprodukciji Hrvatske, Češke, Velike Britanije, Izraela i Njemačke.

(Hina) xddub yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙