FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 4. rujna

Autor: smar
ZAGREB, 3. rujna 2013. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 4. rujna:

ZAGREB - Predsjednik Vlade Zoran Milanović gostovat će u emisiji Prvog programa Hrvatskog radija "A sada Vlada" (8,05 sati).

RIJEKA - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sa suradnicima boravit će u posjetu Primorsko-goranskoj županiji te će se u 13,30 sati u Uredu župana sastati sa županom Zlatkom Komadinom. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije. Prije toga, ministar Jovanović posjetit će Željezničku tehničku školu Moravice te Područnu školu Nikola Tesla u Moravicama te će obići i Učenički dom. U Crikvenici će posjetiti Srednju školu "Dr. Antuna Barca", a u Bakru Pomorsku školu.

ZAGREB - U sklopu službenog posjeta Hrvatskoj, predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Jean-Claude Mignon sastat će se s predstojnicom Ureda za ravnopravnost spolova Helenom Štimac Radin i ravnateljem Ureda za ljudska prava i prava manjina Brankom Sočancem (11,30 sati, Trg sv. Marka 2). Zatim će razgovarati i s predsjednikom zagrebačke Gradske skupštine Darinkom Kosorom (15,40 sati, Gradska skupština, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5), nakon čega će predsjednik Gradske skupštine dati izjavu za medije (16,30 sati).

ZAGREB - Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor, gradski zastupnici i predsjednici Vijeća gradskih četvrti posjetit će Društvo Zagrebačke otpadne vode d.o.o. i obići pogon Centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Zagreba, kako bi se upoznali s problematikom pročišćavanja otpadnih voda u Zagrebu (9 sati, ispred zgrade Gradske uprave, Trg S.Radića 1).

ZAGREB - Saborski zastupnik i koordinator HDZ-ovih odbora za kulturu, medije, turizam i sport Jasen Mesić održat će konferenciju za novinare na temu "Sumrak Vladine kulturne politike i brige za nacionalne kulturne institucije" (10,15 sati, Središnjica HDZ, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljan program i predavači Weekend Media Festivala 2013., najvećeg regionalnog festivala komunikacijske industrije, koji se u svome šestom izdanju odvija od 19. do 22. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju (11 sati, klub Pepermint, Ilica 24). Na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja festivala prisustvovat će direktor Weekend Media Festivala Tomo Ricov, direktor programa Weekend Media Festivala Nikola Vrdoljak, direktor korporativnih komunikacija Adris grupe Predrag Grubić, u ime BalCannes regionalne revije reklamnih agencija Davor Bruketa te u ime SoMo borac nagrada Ružica Vrdoljak.

OSIJEK - Na osječkome Županijskom sudu bit će izrečene nepravomoćne presude Ljubinku Radoševiću i Vojislavu Grčiću, optuženima za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Dalju, u kolovozu 1991. godine (8,30 sati, Županijski sud u Osijeku, Europske avenije 7). Optužnica ih tereti da su tijekom oružane pobune dijela lokalnog srpskog stanovništva protiv ustavnopravnog poretka RH, kao pripadnici paravojne Teritorijalne obrane Dalja, fizički i psihički zlostavljali članove jedne obitelji zbog njihove hrvatske nacionalnosti, pri čemu je silovana tada 20-godišnja djevojka. Suđenje je započelo 7. svibnja, a odlukom sudskog vijeća, bilo je zatvoreno za javnost.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Tomislav Rubić

navečer - Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina

(Hina) xsmar/xtdel ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙