FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovarski sud odbio istražni zatvor za trojicu prosvjednika

Autor: amat
ZAGREB, 3. rujna 2013. (Hina) - Vukovarski Županijski sud odbio je prijedlog tužiteljstva da se trojici od šestorice privedenih prosvjednika iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara odredi istražni zatvor, izvijestilo je državno odvjetništvo koje je najavilo žalbu na tu sudsku odluku.

U priopćenju koje je poslijepodne objavilo na svojim internetskim stranicama tužiteljstvo navodi se da je za trojicu osumnjičenika, nakon što su ispitani, zatražilo određivanje istražnog zatvora zbog ponavljanja kaznenog djela. Osim toga za dvojicu je istražni zatvor zatražen i zbog opasnosti da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke.

"S obzirom da je sudac istrage odbio prijedlog državnog odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora, ovo državno odvjetništvo će podnijeti žalbu", navode u priopćenju u kojem ne navode za koje su osumnjičenike neuspješno zatražili da tijekom istrage budu "iza rešetaka".

Šestoricu jučer uhićenih prosvjednika tužiteljstvo sumnjiči za izazivanje nereda te kaznena djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi Osim toga terete ih i za oštećenje tuđe stvari.

(Hina) xam yam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙