FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska: Pedofil Galvan poslan u madridski zatvor

Autor: mhaj
MADRID , 6. kolovoza 2013. (Hina/AFP) - Španjolsko pravosuđe u utorak je odlučilo Španjolca iračkog podrijetla, Daniela Galvana osuđenog 2011. u Maroku na 30-godišnju kaznu zatvora zbog pedofilije, greškom pomilovanog i u ponedjeljak uhićenog u Španjolskoj, poslati u zatvor, izvijestili su u utorak sudski izvori.

Postoji mogućnost izručenja Maroku 63-godišnjeg Galvana koji je 2011. osuđen na 30 godina zatvora u Maroku zbog silovanja i snimanja najmanje 11-ero djece u dobi od četiri do 15 godina. Kralj Mohamed VI. prošli je tjedan dao oprost Galvanu i još 48-orici zatvorenih Španjolaca, pomilovanih na zahtjev španjolskoga kralja Juana Carlosa, ne znajući u trenutku pomilovanja za težinu djela pedofila. U nedjelju je kralj povukao odluku o pomilovanju nakon velikih prosvjeda te obećao istragu o njegovu oslobađanju.

Galvan je odmah po puštanju na slobodu pobjegao iz Maroka, no u ponedjeljak je uhićen u hotelu u Murciji te prebačen u Madrid gdje je sudski postupak preuzeo jedan od glavnih španjolskih sudova. Prema dostupnim podacima koje je u utorak objavio sudac Madridskog suda Fernando Andreu, Daniel Galvan podrijetlom je iz Iraka, a španjolsko državljanstvo dobio je ženidbom za Španjolku s kojom više nije u braku.

"Nakon što je ispitan na sudu, doznalo se da je živio na relaciji Irak-Španjolska, no često je boravio u još nekoliko zemalja, poput Egipta, Sirije, Jordana, Velike Britanije i Maroka", stoji u priopćenju suda.

Marokansko ministarstvo pravosuđa u ponedjeljak je izvijestilo da će u Španjolsku poslati dva viša dužnosnika kako bi ovaj problem riješili u suradnji s kolegama u španjolskom ministarstvu.

(Hina) xmh yrt

An unhandled error has occurred. Reload 🗙