FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić o Vukovaru: Hrvatska mora provoditi svoje zakone i standarde ljudskih prava

Autor: djan
BLED, 3. rujna 2013. (Hina) - Hrvatska treba, mora i može provoditi svoje zakone i standarde ljudskih i građanskih prava koje želi promovirati, izjavila je u utorak na Bledu potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić komentirajući događaje u Vukovaru izazvane postavljanjem dvojezičnih natpisa.

"Treba zadržati mirnoću i hladnu glavu. Budućnost Vukovara kao hrvatskog i europskog grada je upravo u njegovoj tradiciji, multikulturalnosti, multietničnosti i ako ijedan grad u Europi u ovom trenutku treba tu svoju tradiciju, i ako treba taj iskorak prema budućnosti, onda je to Vukovar", naglasila je Pusić, dodavši da hrvatska vlada mora čvrsto ostati na poziciji koja Vukovaru, zemlji i regiji daje pravu šansu za budućnost.

"Put prema građanskoj državi i prema budućnosti vodi kroz jednakopravnost i sve ono što zahtijevamo da se priznaje nama, priznaje se bilo kojoj etničkoj skupini bilo gdje na svijetu, pa tako i svim građanima Hrvatske", kazala je Pusić.

Komentirajući zahtjev HDZ-a da se uvede petogodišnji moratorij na ćirilicu u Vukovaru, potpredsjednica vlade je kazala da je "HDZ imao trenutak da razmisli o tome kad je svojom većinom donio taj zakon, pa je vjerojatno imao i neke racionalne razloge za to".

(Hina) xdj ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙