FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: neprihvatljivo je slati policiju u sukob s braniteljima

Autor: ivuc
OSIJEK, 3. rujna 2013.(Hina) - Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je danas u Osijeku kako je skidanje ploča s dvojezičnim natpisima u Vukovaru "aposlutno normalna reakcija nezadovoljnih i ogorčenih branitelja", a da je "apsolutno neprihvatljivo slati hrvatsku policiju u sukob s hrvatskim braniteljima".

Na konferenciji za novinare Srb je ocijenio kako u Vukovaru "imamo izvanrednu situaciju, i to zbog nerazumijevanja političke stvarnosti na istoku Hrvatske" i, kako drži, "nasilne politike, koja ne vodi računa o raspoloženju javnosti".

Poručio je kako "Hrvatska nije ono što se vidi s Markovog Trga u Zagrebu, već su Hrvatska Vukovar, Osijek, Podunavlje i ratom stradala područja", pa stoga treba prepoznati "ono što ljude ovdje muči i boli te što ne prihvaćaju".

"Bude li premijer Milanović tvrdoglavo inzistirao na postavljanju ploča s ćriličnim natpisima u Vukovaru, imat će u roku od dva tjedna prosvjede s više od sto tisuća nezadovoljnih branitelja i građana na Jelačićevom Trgu u Zagrebu", ustvrdio je Srb.

Pozvao je građane da u svim gradovima, u kojima postoji ulica s imenom grada Vukovara, upale svijeće u znak potpore vukovarskim prosvjednicima.

Srb je izvijestio kako je osječki ogranak stranke došao do saznanja da se na mjestu današnjeg parkirališta, kod tržnice, u Svačičevoj ulici u Osijeku, nalazi masovna grobnica žrtava stradalih 1946. godine, u obližnjem logoru, u kojem su bili zatočeni hrvatski vojnici i civili.

Dodao je kako je HSP odlučio pokrenuti inicijativu da se to područje preimenuje u trg žrtava totalitarnih režima, jer drži da se to treba obilježiti na dostojan način.

(Hina) xivuc yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙