FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP AS i HSP osuđuju postavljanje dvojezičnih ploča u Vukovaru

Autor: ivuc
ZAGREB/OSIJEK, 2. rujna 2013.(Hina) - Dvije pravaške stranke HSP Ante Starčević i HSP u današnjim su priopćenjima najoštrije osudile postavljanje dvojezičnih ploča u Vukovaru.

Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić navodi kako prosvjeduju protiv nasilnog postavljanja dvojezičnih ploča jer su one postavljene pod okriljem mraka, tijekom noći.

Žurno postavljanje ploča posljedica su najave Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da će uz potporu građana od 6 ujutro dežurati pred zgradama državnih institucija . Način i vrijeme postavljanja ploča nije primjereno mjestu i političkom trenutku u kojem se nalazimo, ocjenjuje Ćorić u priopćenju HSP-a AS .

Po njemu to je "odraz političke i svake druge nedosljednosti aktualne vladajuće garniture počevši od premijera Zorana Milanovića, ministra uprave Arsena Bauka, pa do njihove marionete gradonačelnika Vukovara Željka Sabe."

Ćorić podsjeća kako je svojrdobno ispred zgrade Državne uprave u Vukovaru medijiam rekao da bi ploče mogle biti postavljene jedino kriomice pod okriljem mraka.

"Istog dana moju izjavu je demantirao aktualni ministar uprave Arsen Bauk najavljujući da će postavljanje prve ploče u gradu heroju Vukovaru biti praznik demokracije, te da će iste biti postavljene javno i svečano" navodi glavni tjanik HSP-a AS Ćorić .

Priopćenje zaključuje kako građanima treba prepustiti da sami procjene žele li da i u njihovo mjesto stigne „praznik demokracije“ u režiji Milanovića, Bauka i Sabe tijekom kojeg se grubo krše prava hrvatskih branitelja, građana Vukovara i invalida Domovinskog rata na slobodu kretanja po gradu kojeg su branili.

Hrvatska stranka prava (HSP) danas je priopćila kako žestoko osuđuje postavljanje ćiriličnih natpisa na ustanove u gradu Vukovaru i kako je to učinjeno.

"Postavljanje ćiriličnih ploča pod okriljem mraka podsjeća nas na neka druga vremena i druge režime", ocjenjuje Srb.

U priopćenju za javnost, koje je uputio predsjednik stranke Daniel Srb navodi se kako HSP također žestoko osuđuje i, kako drže, "neprimjereni angažman stotina policajaca na zaštiti ćiriličnih natpisa, blokadu grada Vukovara i sprječavanje slobodnog ulaska u grad".

"Blokirati jedan grad da bi se zaštitilo nešto što se ne može zaštiti je suludo. A i sam angažman stotina interventnih policajaca koštati će enormno puno hrvatske porezne obveznike", dodaje se u pripćenju.

U HSP-u napominju kako se ne mogu oteti dojmu da je akcija tempirana u ovo vrijeme isključivo radi saniranja posljedica loše političke situacije po SDP u Vukovaru i nedavnog formiranja vukovarskog Gradskog vijeća te kako bi se skrenula pažnja hrvatske i vukovarske javnosti s bitnih tema.

Dodaje se kako HSP izražava "javnu potporu svim braniteljima i svim stanovnicima Vukovara u njihovim nastojanjima da spriječe ovu sramotnu "mračnu" akciju aktualne državne i gradske vlasti".

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙