FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska obavještajna služba tvrdi da je Assad iza napada kemijskim oružjem

Autor: akoz
PARIZ, 2. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Snage lojalne sirijskom predsjedniku Bashiru al-Assadu izvršile su "golem i koordiniran" napad kemijskim oružjem 21. kolovoza, po izvješću francuske obavještajne službe objavljenom u ponedjeljak, rekao je agenciji Reuters izvor iz francuske vlade.

U dokumentu od devet stranica, koji su pripremile francuske obavještajne službe i koji će zastupnicima biti predstavljen kasnije u ponedjeljak, iznosi se pet točaka koje sugeriraju da iza napada stoji Assad. "To predstavlja veliku prijetnju nacionalnoj i globalnoj sigurnosti", rekao je izvor.

Obavještajni podaci sadrže satelitske snimke napada s područja pod nadzorom vlade istočno i zapadno od Damaska i gađanje područja pod nadzorom pobunjenika. Izvor kaže da su Assadove snage od tada bombardirale ta područja kako bi izbrisale dokaze.

"Za razliku od prethodnih napada u kojima su uporabljene male količine kemijskih sredstava i koji su za cilj imali teroriziranje ljudi, ovo je bio taktički napad u cilju vraćanja nadzora nad teritorijem", rekao je izvor.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙