FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: ilov
ZAGREB, 2. rujna 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB - Egipatske vlasti pritvorile su pticu selicu koju je jedan građanin s viškom domoljubne budnosti osumnjičio da je špijun, javili su mediji. Muškarac iz pokrajine Qena nekih 450 km jugoistočno od Kaira otkrio je pticu koja je na nozi imala pričvršćen elektronski uređaj zajedno s još četiri druge u blizini svoje kuće i sve ih "priveo" u policijsku postaju. Veterinarsko vijeće, međutim, utvrdilo je da nije riječ o špijunskoj napravi nego o uređaju francuskih znanstvenika za praćenje kretanja ptica selica koji je uostalom prestao raditi nakon što je ptica prešla francusku granicu.

ZAGREB - Američka novinarka Liza Ghorbani objavila je fotografije svoje osmomjesečne kćeri Gemmae čiji je otac bivši frontmen Oasisa Liam Gallagher. Liza (39) je počela izlaziti s Liamom (40) nakon što je napravila intervju s njim iako je on u braku. Njihova tajna veza postala je javna kada ga je tužila za alimentaciju ranije ove godine. Napravljen je DNK test i, prema New York Postu, potvrđeno je da je Liam Gemmin otac iako on to nije javno potvrdio.

BERLIN - Milijuni ljudi u Njemačkoj barem su jednom imali lažni osjećaj da im zvoni mobitel, a stručnjaci još nisu našli uzrok toj pojavi "fantomskih poziva", objavili su njemački mediji. Svaki treći Nijemac barem je jednom imao osjećaj da mu zvoni mobitel, iako ga nitko nije zvao, pokazuju rezultati reprezentativne ankete koju prenosi njemačka televizijska postaja n-tv. To znači da oko 25 milijuna Nijemaca reagira na "fantomske pozive", da čuju zvonjavu ili osjećaju vibriranje mobitela, koji se događaju samo u njihovoj glavi.

BEOGRAD - Kikinđanku Vidosavu Bugarski (80) zaprepastile su pošiljke koje dobila u razdoblju od nekoliko dana s nepoznate adrese - prvo pogrebni vijenac, a potom i mrtvački kovčeg, pa će ovaj slučaj na sjeveru Banata morati istražiti policija. Na kućnu adresu zbunjene gospođe Bugarski nepoznati čovjek donio je prije nekoliko dan pogrebni vijenac, a još veća bizarnost uslijedila je par dana kasnije kad joj je pred kućnim vratima osvanuo mrtvački kovčeg, pun pijeska. Susjedi, koji ne pamte da su čuli za nešto slično, nadaju se da će policija otkriti gdje su kupljeni kovčeg i vijenac, tko ih je kupio i zašto ih je poslao Vidosavi.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙