FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska oporba optužuje Asada da postavlja "ljudski štit" od zračnih udara

Autor: akoz
ISTANBUL, 1. rujna 2013. (Hina/Reuters) - Sirijski predsjednik Bašar al-Asad svoju je vojnu opremu i postrojbe prebacio na civilna područja a na vojne je lokacije postavio zatvorenike kao ljudski štit pred možebitnim zračnim udarima zapadnih snaga, rekla je sirijska oporba u nedjelju.

Sirijska oporba kaže da se rakete, projektili Scud, raketni lanseri i vojnici razmješteni po školama, studentskim domovima i vladinim zgradama u gradovima.

"Izvješća iz Sirije potvrđuju da je Asad naredio i da se zatvorenici premjeste na vojne ciljeve i uporabe kao ljudski štitovi protiv mogućih zračnih udara zapada", rekla je oporba u izjavi.

Agencija Reuters nije mogla iz neovisnih izvora potvrditi izvješća i nije uspjela doći do sirijskih dužnosnika za izjave.

Bivši sirijski vojnik prošlog je tjedna Reutersu rekao da su vojne lokacije u Siriji pune vojnika koje njihovi nadređeni zapravo drže kao zatvorenike zbog sumnji u njihovu lojalnost što ih čini mogućim žrtvama u zračnim udarima.

Tisuće lojalnih pripadnika snaga sigurnosti i milicija u međuvremenu su se premjestili u škole i stambene zgrade u Damasku i tako pomiješali sa civilnim stanovništvom u nadi da će izbjeći udare zapada, rekli su stanovnici.

(Hina) xakoz ymaš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙