FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državno natjecanje u oranju u Donjim Andrijevcima

Autor: mkov
DONJI ANDRIJEVCI, 31. kolovoza 2013. (Hina) - Na imanju Marka Vinarića u Donjim Andrijevcima pokraj Slavonskoga Broda održano je 11. Državno natjecanje u oranju i 2. Državno natjecanje u oranju konjima.

Na natjecanjima je sudjelovalo 27 orača iz 14 županija, a nakon višesatnoga nadmetanja najboljom su ekipom proglašeni orači iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Najbolji hrvatski orač s plugom premetnjakom je Zoran Piskač iz Bjelovarske, drugi je Tomislav Kuharić iz Krapinsko –zagorske županije, a treći Ivan Spudić iz Karlovačke.

Na plugu ravnjaku najbolji je rezultat postigao Željko Šebalj iz Virovitičko-podravske, drugi je Stjepan Vučković iz Brodsko posavske, a treći Stjepan Doračić iz Zagrebačke županije.

Najuspješniji u oranju konjima bio je najstariji natjecatelj 72-godišnji Josip Dorić iz Svilaja pokraj Slavonskoga Broda, kojemu je pomagač bio 13-godišnji unuk Adam.

Pobjednici će dogodine Hrvatsku predstavljati na 61. Svjetskom prvenstvu u oranju u Francuskoj.

Predsjednik svjetske oračke organizacije Tugomir Majdak ocijenio je važnom promociju ove najvažnije agrotehničke operacija, jer ona vodi unapređenju tehnologije u proizvodnji hrane. "To je jedan od ciljeve Svjetske oračke organizacije da, uz druženje i natjecanje, radi na podizanju svijesti poljoprivrednika o važnosti usavršavanja tehnologije i podizanja prinosa u proizvodnji zdrave hrane, rekao je Majdak.

(Hina) xsbro ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙