FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pantovčak: veganski ručak s predsjednikom

Autor: jnah
ZAGREB, 31. kolovoza 2013. (Hina) - Udruga Prijatelji životinja organizirala je danas u Uredu predsjednika RH veganski ručak za predsjednika Ivu Jospovića, predstavnike medija i građane, nakon uobičajene prijepodnevne subotnje "kave s predsjednikom".

Udruga je današnjim objedom od namirnica isključivo biljnog podrijetla željela dati poticaj kampanji Zeleni ponedjeljak, to jest da se bar jedan dan u tjednu ne jedu namirnice životinjskog podrijetla, te, kako ističu u priopćenju, zajedno s predsjednikom Jospiovićem, pozvati građane da posjete ZeGeVege festival 6. i 7. rujna na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Osim etičkog postupanja prema životinjama i smanjenja troškova zdravstva, odabir prehrane koja se temelji na namirnicama biljnog podrijetla značajno utječe na smanjenje negativnog utjecaja čovjeka na okoliš, na smanjenje gladi u svijetu te očuvanje voda i prirodnih resursa, ističe udruga.

Stoga je ovaj ručak čin podrške predsjednika Josipovića naporima za što zdraviji, čistiji i suosjećajniji planet na kojem živimo, što pokazuje da je i Hrvatska na putu nužne ekološke osviještenosti, a time i sveopće održivosti, kaže se u priopćenju.

Na jelovniku su danas bili biljni odresci i ražnjići, jela od tofua, seitana, raznoga povrća, bilo je paštete, umaka, kanapea, tri vrste deserta od voća, orašida, kakaa, kokosa i dr.

(Hina) pp yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙