FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečano ispraćen 22. kontingent OSRH u operaciju ISAF

Autor: dpos
ZAGREB, 30. kolovoza 2013. (Hina) - U misiju ISAF (The International Security Assistance Force) u Afganistanu danas je u vojarni 91. zrakoplovne baze "Pukovnik Marko Živković" u Zagrebu svečano ispraćen 22. kontingent Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH).

Zapovjednik 22. kontingenta je brigadir Jozo Matković, a u misiju odlazi 154 pripadnika OSRH te 22 pripadnika Oružanih snaga Crne Gore, kao nastavak partnerskih odnosa dviju zemalja koji se razvijaju u okviru A-5 inicijative, priopćilo je Ministarstvo obrane.

U 22. kontingent također ulazi i 56 pripadnika OSRH koji se već nalaze u operaciji u Afganistanu.

"Sudjelovanjem u ovoj misiji, pripadnici OSRH posljednjih su deset godina, zajedno sa saveznicima, pridonijeli promjenama uvjeta života stanovnika Afganistan" istaknuo je načelnik Glavnoga stožera OSRH i izaslanik ministra obrane general-pukovnik Drago Lovrić.

Dodao je kako je operacija ISAF doživjela velike promjene te je od operacije širenja sigurnosti prerasla u operaciju prijenosa znanja i osiguranja uvjeta u kojima će Afganistanci sami brinuti o svojoj sigurnosti.

Načelnik Glavnoga stožera rekao je kako je operacija ISAF omogućila i jačanje partnerskih odnosa te je posebice pozdravio pripadnike Oružanih snaga Crne Gore, koji drugi put odlaze u operaciju ISAF kao sastavni dio hrvatskoga kontingenta.

Govoreći pred pripadnicima 22. kontingenta, njihov zapovjednik brigadir Jozo Matković istaknuo je specifične uvjete provedbe složenih zadaća koji očekuju pripadnike OSRH u multinacionalnom okruženju rekavši da se od njih traži maksimalno profesionalno obnašanje dužnosti. "Svi smo pažljivo odabrani, sposobni i spremni za ovu misiju, a svoj posao ćemo odraditi profesionalno i kvalitetno te dostojno predstavljati snage Republike Hrvatske u operaciji ISAF“, zaključio je zapovjednik Matković.

(Hina) xpp/xipet ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙